Coolworld levert koeltechnisch materiaal na brand

Op 30 december 2010 gebeurde het ondenkbare voor grootleverancier Huuskes, Enschede. Er brak brand uit waardoor een deel van de productieruimten onbruikbaar werd. Dankzij het snelle handelen van Coolworld kon de tijdelijke opslag gekoeld blijven tijdens de nieuwbouw van het complex.

Huuskes is sinds 1956 grootleverancier van vers-, droge kruidenierswaren, convenience- en diepvriesproducten. In de als verloren beschouwde ruimte van zo’n 4000 m2 waren de vleeswarenafdeling, kaasafdeling en de expeditie van de diepvriesproducten groothandel gehuisvest. Vanwege de roetontwikkeling moest een deel van de productiehal gesloopt worden.

Door de sloop van de productiehal moesten de expeditie en het magazijn tijdelijk verplaatst worden naar een leegstand pand in Oldenzaal. Coolworld heeft voor de koeling in het leegstaande pand gezorgd. Dankzij de probleemloos werkende koeltechnische voorzieningen van Coolworld kan er nu prima vanuit Oldenzaal geopereerd worden. Het is wel de bedoeling om begin 2012 terug te keren naar de nieuwbouw in Enschede.

Ondanks alle voorzorgen sta je bij calamiteiten zoals een brand toch voor onverwachte problemen. Een tijdelijke behoefte aan professionele koeling hoeft echter geen probleem te zijn. Coolworld beschikt over relevante expertise binnen iedere branche en zorgt voor vervangende, tijdelijke koeling op de gewenste plek. De productgroepen en koelunits van Coolworld zijn verplaatsbare koelopslagen met vriescelverhuur, klimaatbeheersing & airconditioning en proceskoeling.

Meer informatie en projectreferenties vindt u op de website.