Shockfreezer van Coolworld houdt medicijnen op de juiste temperatuur

Hoe zorg je ervoor dat medicijnen op de voorgeschreven temperatuur opgeslagen blijven tijdens de transport? De logistieke dienstverlener H. Essers uit het Belgische Genk huurt hiervoor tijdelijke en permanente koeling van Coolworld in.

Koel- & vriestransport
H. Essers houdt zich dagelijks bezig met internationaal koeltransport en transporteert de meest uiteenlopende goederen, waaronder producten uit de Healthcare sector. Om ervoor te zorgen dat de producten in goede conditie op bestemming aankomen, huurt H. Essers het hele jaar door een shockfreezer in. Hierin worden niet de medicijnen zelf, maar speciale ‘gelpacks’ bewaard. Deze elementen houden de medicijnen op de juiste temperatuur tijdens de transport.
In een moderne overslagfaciliteit verzorgt H. Essers haar diensten op het vlak van logistiek transport voor verschillende farmaceuten. Dit gebeurt in eigen temperatuur gecontroleerde magazijnen binnen drie verschillende temperatuurranges: 15°C tot 25°C, 2°C tot 8°C en -20°C.

Geen omkijken naar de koelingen voor gekoeld transport
Waarom koeling huren in plaats van kopen? Financieel gezien is het binnen deze omstandigheden een voordelige oplossing voor H. Essers. Het bedrijf hoeft geen koeling te kopen dat enkel tijdens de warme zomermaanden gebruikt wordt. Bovendien zorgt Coolworld voor de plaatsing, controle, onderhoud en reparatie.

Tijdelijke huurkoeling voor opslag
Tijdens de zomermaanden heeft H. Essers in de temperatuur gecontroleerde magazijnen extra koeling nodig. Zodra het weer erom vraag, huurt H. Essers per direct chillers van Coolworld. Dit jaar werden begin juni de koudwatermachines al geplaatst. Binnen twee dagen was de installatie operationeel en zorgde Coolworld voor de volledige koeling van de hal. Er is tot aan oktober gebruik gemaakt van deze installaties.